• 1 z 2
 

Hořká čokoláda 100%, zlomky

 

Zlomky čokolády, které neprošly temperací, vhodné pro další zpracování nebo k přímé spotřebě.

od 149 Kč / ks
od 130 Kč / ks bez DPH
Značka Čokoládovna Troubelice
Kategorie Čokolády
Zvolte variantu
Kód produktu HCZ100100 Hmotnost: 100g Skladem 149 Kč / ks
130 Kč bez DPH
   
Kód produktu HCZ100200 Hmotnost: 200g Skladem 288 Kč / ks
250 Kč bez DPH
   
Kód produktu HCZ1001 Hmotnost: 1 kg Do týdne 1 397 Kč / ks
1 215 Kč bez DPH
   
 

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 100%, zlomky 

 

Čokoláda není temperovaná, což je proces zahřívání a následného chlazení, proto není lesklá a křupavá (jako tabulková čokoláda). Neobsahuje stopy mléka.

Zlomková čokoláda je vhodná k dalšímu zpracování - na pečení, polevy, dezerty...

Čokoláda je vhodná i pro vegany

NEOBSAHUJE STOPY MLÉKA ANI OŘECHŮ.

Složení: Kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100%.

V této čokoládě nejvýrazněji poznáte chuť ekvádorských kakaových bobů. Je typicky silné hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. 100% čokoláda není slazená, je vhodná pro milovníky pravé hořké chuti a pro diabetiky. Vychutnejte si opravdu jedinečnou pravou silnou chuť čokolády.


Často dostáváme dotazy, jak se liší naše 100% tabulková čokoládakakaová hmota, a Hořká čokoláda 100% - zlomky. Ve skutečnosti se liší pouze způsobem zpracování. Přestože je složení úplně stejné (pouze kakaové boby), tak již při prvním ochutnání zjistíte, ze chuť je úplně jiná. Kakaová hmota vzniká mletím kakaových bobů po velmi krátkou dobu, proto je struktura hrubší, chuť je velmi hořká, kyselá  a jsou v ni cítit rozmanité podtóny. Ve 100% tabulkové čokoládě jsou chutě jemnější,což je dáno právě délkou hnětení v melanžéru (50 až 70 hodin). Tato naše hořká čokoláda 100% - zlomky je již hnětená v melanžéru, takže chuť je jemná (stejně jako naše tabulková čokoláda 100%), ale tyto zlomky neprošly temperovacím procesem, proto nebudou tak krásně lesklé a křupavé jako 100% tabulková čokoláda, která prošla temperací.

Rekapitulace:

kakaová hmota - vzniká mletím kakaových bobů velmi krátkou dobu, proto je struktura hmoty hrubší, chuť je velmi hořká, kyselá.

hořká čokoláda 100% zlomky - hmota hnětena v melanžéru několik hodin, chuť je jemná, ale čokoláda neprošla temperovacím procesem, proto není lesklá a křupavá

tabulková hořká čokoláda 100% - hmota hnětena v melanžéru několik hodin, poté temperování a nalévání do forem = tabulková čokoláda je lesklá a křupavá, chuť je jemná.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.