V PŘEDVÁNOČNÍM OBDOBÍ PROSÍM POČÍTEJTE S DELŠÍM DODÁNÍM ZÁSILEK (CCA 1 TÝDEN). DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

O nás


my klapková 2

Foto: Nikol Klapková
Fotografie byly pořízeny v souvislosti s přípravou knihy Bio je naše cesta.
 
 

Náš čokoládový příběh

Jsme malá rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě. Náš čokoládový příběh se začal psát v roce 2010, kdy jsme poprvé dovezli z Ekvádoru kakaové boby a další kakaové produkty. Začali jsme si plnit svůj sen o výrobě čokolády…

Pro výrobu vysokojakostní čokolády jsou nejdůležitější surovinou kakaové boby. My jsme si vybrali ty ekvádorské, které patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě pro své výjimečné aroma a chuť. Ekvádor je také naším druhým domovem. V této zemi jsme prožili část svého dětství díky tátovi, který tam žije téměř 40 let. Vybírá pro nás ty nejlepší kakaové boby přímo na plantážích a my tak máme dohled nad kvalitou nakupovaných surovin, které si do České republiky dovážíme a následně z nich ručně vyrábíme čokoládu.

K výrobě používáme pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu – ztuhlou šťávu z cukrové třtiny. Mimochodem, nápad sladit čokoládu panelou vznikl právě v naší čokoládovně. Do bílých a mléčných čokolád navíc přidáváme sušené mléko. Naše první tabulka čokolády určená k prodeji spatřila svět v roce 2013.

V každé tabulce naší čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru, rozmanité a exotické země Jižní Ameriky, ve spojení s poctivou prací malé české firmy, která si zakládá na kvalitě a osobním přístupu.

Něco málo z naší „historie“

Myšlenka o výrobě čokolády se zrodila v roce 2002, kdy s nápadem přišel František Bačík st.. Pozornost jsme zaměřili na český „čoko“ trh a začali poznávat různé druhy čokolád a jejich kvalitu. Rozhodli jsme se, že zkusíme vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než je kakaové máslo, bez přídavných látek, bílého cukru a lecitinu.

Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí, než jsme se dopracovali k jejich konečné podobě. Snažíme se, aby naše čokoláda byla 100% česká výroba tzn. návrh obalu, výroba obalu, výroba čokolády a zabalení.

Naše výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován v původním duchu. Z bývalé hospodářské budovy je dnes výrobna čokolády, balírna a sklad. Naším cílem bylo zachovat původní ráz celého statku v souladu s okolím.

Původ kakaových bobů

Všechny použité kakaové produkty a panela pochází z Ekvádoru, rovníkové země Jižní Ameriky. Naše dodavatele si pečlivě vybíráme, osobně dohlížíme na sklizeň, následný nákup surovin, nakládku zboží v Ekvádoru a vykládku v České republice. 

Oblasti pěstování kakaa: 

Esmeraldas, Manabí, Los Ríos, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana

Autor videa: Jan Barančík - www.pilotfpv.cz

 


The original farmhouse of chocolate

Our chocolate is produced in Troubelice, North Moravia on the premises of a former farm.

The original farmhouse has become a place where chocolate is made, packed and stored. During its reconstruction our main goal was to retain the original spirit of the whole farm and its surroundings.

Our history

Frantisek Bacik elder first came with the idea of chocolate production in 2002 and since then we started to elaborate it. We focused on the Czech chocolate market and started to learn about different kinds of chocolate and their quality. We decided to try and make chocolate from high quality ingredients without using vegetable oils (except for cocoa butter which is a natural part of a cocoa bean), additives, white sugar or lecithin. The first import of cocoa products took place in 2010.

The first bar of Troubelice chocolate was manufactured in 2013. Recipes for our chocolates are result of long term tests, which enabled us to find the ideal proportion of all ingredients. All packaging material we use comes from Czech producers. We want our chocolate to be made exclusively in the Czech Republic – beginning with the design of the packaging through the chocolate production itself to its packing.

Our chocolate                                                                                         

Chocolate from Troubelice is handmade, which makes each product original. We use cocoa beans, cocoa mass, cocoa butter and panela. In case of milk chocolate and white chocolate powdered milk is also added. Our products do not contain aromatizers, lecithin or vegetable oils (except for cocoa butter). Our chocolate is sweetened solely with panela – dried sugar cane juice – which is the healthy option of sweetening. Today we sell several kinds of chocolate – white, milk, dark and 100% bitter. We also offer gift packaging, chocolate bars with relief pictures or chocolate with dried fruit and nuts.

Cocoa beans

Our cocoa beans and panela come from Ecuador – a South American equatorial country. Ecuadoran cocoa beans are considered ones of the highest quality, thanks to their aroma and exceptional taste. We carefully choose our suppliers and we personally supervise the cocoa beans harvest and processing, as well as goods loading in Ecuador and their unloading in the Czech Republic. In every bar of our chocolate you can experience the taste of this faraway exotic country.

Areas where cocoa is grown:

Esmeraldas, Manabí, Los Ríos, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana.