• 1 z 2
 

Hořká čokoláda 75%, zlomky

90 hodnocení
 

Zlomky čokolády, které neprošly temperací, vhodné pro další zpracování nebo k přímé spotřebě.

od 115 Kč / ks
od 100 Kč / ks bez DPH
Výrobce Čokoládovna Troubelice
Kategorie Čokolády
Zvolte variantu
Kód produktu HCZ75100 Hmotnost: 100g Skladem 115 Kč / ks
   
Kód produktu HCZ75200 Hmotnost: 200g Skladem 224 Kč / ks
   
Kód produktu HCZ75500 Hmotnost: 500g Skladem 539 Kč / ks
   
Kód produktu HCZ751 Hmotnost: 1 kg Skladem 1 077 Kč / ks
   
 

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 75%, zlomky 

 

Čokoláda není temperovaná, což je proces zahřívání a násldně chlazení, proto není lesklá a křupavá (jako tabulková čokoláda) a proto také neobsahuje žádné "stopy", jelikož neprošla temperovacím strojem (ve kterém mohou zůstat stopy mléka).

Čokoláda je proto vhodná pro alergiky a nebo pro výrobce (cukráře) k dalšímu zpracování. 

ČOKOLÁDA NEOBSAHUJE STOPY MLÉKA ANI OŘECHŮ.

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i  čoko“ vůni. Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí.

Často dostáváme dotazy, v čem se liší naše 100% čokoláda Gourmet od kakaové hmoty, kterou máme také v nabídce. Ve skutečnosti se liší pouze způsobem zpracování. Přestože je složení úplně stejné (pouze kakaové boby), tak již při prvním ochutnání zjistíte, ze chuť je uplně jiná. Kakaová hmota vzniká mletím kakaových bobů po velmi krátkou dobu, proto je struktura hrubší, chuť je velmi hořká, kyselá  a jsou v ni cítit rozmanité podtóny.  Ve 100% čokoládě  Gourmet jsou chutě jemnější,což je dáno právě délkou hnětení v melanžéru (50 až 70 hodin). Tato naše hořká čokoláda 100% - zlomky je již hnětená v melanžéru, takže chuť je jemná (stejně jako naše čokoláda 100% gourmet), ale tyto zlomky neprošly temperovacím procesem, proto nebudou tak krásně lesklé a křupavé jako 100% čokoláda gourmet, která prošla temperací.

Rekapitulace:

kakaová hmota - vzniká mletím kakaových bobů velmi krátkou dobu, proto je struktura hmoty hrubší, chuť je velmi hořká, kyselá.

hořká čokoláda 100% zlomky - hmota hnětena v melanžéru několik hodin, chuť je jemná

hořká čokoláda 100% gourmet - hmota hnětena v melanžéru několik hodin, po té temperování a nalévání do forem = tabulková čokoláda,  chuť je jemná.

Balení:
* 100g
* 200g
* 500g
* 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.