Vánoční čokoláda - bílá 40% zlaté mléko, 45 g

105 Kč / ks 93,80 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Lahodná vánoční bílá čokoláda ZLATÉ MLÉKO. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ponořte se do jedinečného vánočního zážitku, kde se setkává jemnost naší prémiové bílé čokolády s okouzlující směsí koření, inspirovanou tradičním léčivým nápojem ZLATÉ MLÉKO. Krásná zlatavá barva, vyvážená chuť a hřejivé koření vytváří dokonalou sváteční atmosféru!

Zlaté mléko je po staletí ceněný nápoj známý svými blahodárnými účinky. My jsme jeho magickou sílu přenesli do podoby luxusní bílé čokolády ve vánočním obalu, která potěší vaše smysly a rozzáří každý vánoční okamžik.

 Co dělá naši čokoládu výjimečnou?

  • Čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády.
  • Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu.
  • Autentická směs koření dodává čokoládě hřejivý kořeněný dotek.
  • Vánoční obal - sladké potěšení pro vaše blízké pod stromeček.

SloženíKakaové máslo, sušené mléko, třtinová šťáva panela, směs koření - kurkuma, skořice, hřebíček, zázvor, kajenský pepř, muškátový květ. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen: mléko.

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Rozměr čokolády: 125x78x5 mm

Výživové údaje na 100 g:

 Energetická hodnota   2620 kJ (633 kcal)
 tuky   50,3 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   30,57 g
sacharidy   33,2 g
     z toho: cukry   30,31 g
vláknina 1,8 g
bílkoviny  10,88 g
sůl            0,328 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 


Našim čokoládám byl udělen certifikát "HANÁ regionální produkt".

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VÁNOČNÍ ČOKOLÁDY
EAN: 8594196852526
Druh čokolády: bílá
Hmotnost: 45 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar
Čistá hmotnost bez obalu: 0,045g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola