V PŘEDVÁNOČNÍM OBDOBÍ PROSÍM POČÍTEJTE S DELŠÍM DODÁNÍM ZÁSILEK (CCA 1 TÝDEN). DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

Vánoční čokoláda - hořká 65% vánoční koření, 45 g

105 Kč / ks 93,80 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Lahodná čokoláda s vánočním kořením.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hořká 65% čokoláda s vánočním kořením vás naladí na tu správnou vánoční atmosféru!
 
Hořkou čokoládu jsme provoněli směsí vánočního koření s pomerančem, která k Vánocům bezesporu patří. 
 
Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu.
 
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, vánoční směs koření minimálně 0,3% (skořice, hřebíček, kardamom, badyán, anýz, pomeranč). Obsah kakaové sušiny nejméně 65%. 
  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

 Energetická hodnota   2140 kJ (513 kcal)
 tuky   30,92 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   18,59 g
sacharidy   43 g
     z toho: cukry   25,12 g
vláknina 12,8 g
bílkoviny  9,36 g
sůl  0,082 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku
 
Rozměr čokolády: 125x78x5 mm
 

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 


Našim čokoládám byl udělen certifikát "HANÁ regionální produkt".

Doplňkové parametry

Kategorie: Mikuláš, Vánoce
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 45 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan
Čistá hmotnost bez obalu: 0,045g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: