Čokoláda mléčná 40%, 45 g, Čokoládovna Troubelice

92 Kč / ks 82,10 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

40% mléčná čokoláda vyrobená speciálně pro děti. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

40% mléčná čokoláda byla vyrobena speciálně pro děti. Její velmi jemná a sladká chuť potěší chuťové buňky těch nejmladších a zároveň těch největších mlsných jazýčků.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 40%.

Jemnost je dána několika desítkami hodin hnětení v melanžéru a kombinací těch správných poměrů surovin. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Energetická tabulka:

 Energetická hodnota   2400 kJ (576 kcal)
 tuky   40,40 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   24,53 g
sacharidy   39,0 g
     z toho: cukry   35,04 g
vláknina 4,41 g
bílkoviny   11,97 g
sůl            0,285 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
 

Milk Chocolate 40%

Even the real picky eater kids will appreciate our 40% milk chocolate as its fine sweet taste strokes their taste buds.

Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice Panela, milk powder. Cocoa share at least 40%.

No lecithin added. Gluten-free.


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty!
Hmotnost: 45 g

Vyrobeno v ČR.

   
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 HANA regionalni produkt - stahnuto    

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 45 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: