Čokoláda hořká 75% s marakujou, 45 g - EDICIÓN NUEVA

107 Kč / ks 95,50 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Ručně vyrobená hořká čokoláda s marakujou. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hořká čokoláda 75% doplněná svěží kyselkavou marakujou. 
Marakuja je tropické ovoce, které dovážíme jako 100% koncentrát z Ekvádoru. Hořkou čokoládu skvěle doplňuje svojí svěží chutí.
 
Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu.
 

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, marakuja minimálně 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.

Čokoláda je vhodná také pro vegany. 

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
 

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

 Energetická hodnota   2390 kJ (576 kcal)
 tuky   43,40 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   26,13 g
sacharidy   31,4 g
     z toho: cukry   22,55 g
vláknina 12,3 g
bílkoviny  8,88 g
sůl            0,040 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Dark Chocolate 75% Passion Fruit

Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice panela, passion fruit at least 3%. Cocoa share at least 75%. 

No lecithin added. Gluten-free.


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 45 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: