UPOZORNĚNÍ: VLIVEM VYSOKÝCH TEPLOT SE MŮŽE ODESLÁNÍ VAŠÍ OBJEDNÁVKY POZDRŽET. POKUD SI PŘEJETE ODESLAT ZÁSILKU NA VLASTNÍ RIZIKO, NAPIŠTE TO PROSÍM DO POZNÁMKY. V HORKÝCH DNECH NEDOPORUČUJEME ZASÍLAT DO BOXŮ!

Čokoláda Veselé Vánoce č. 2, 120g

275 Kč / ks 245,50 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Čokoláda s reliéfem v krásném vánočním obalu.

Detailní informace

Varianta: mléčná 51%
Momentálně nedostupné EAN: 1007838323003
275 Kč / ks
245,50 Kč bez DPH
Varianta: hořká 75%
Momentálně nedostupné EAN: 1007838322990
275 Kč / ks
245,50 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Čokoláda s reliéfem v krásném lesklém zeleném obalu s vánočním motivem. Na čokoládě je nanesen reliéf s přáním "Šťastný a úspěšný rok plný sladkých chvil."
 
vanoceni_relief_novy_rok_orez_web
 
 Na zadní straně obalu najdete kartičku připravenou pro vaše osobní věnování.
  • Naše čokolády jsou vyrobeny z ekvádorských kakaových bobů bez použití lecitinu, lepku nebo umělých konzervantů. 
  • Každý kousek čokolády je výsledkem pečlivé ruční práce. Od výběru kakaových bobů, přes proces hnětení v melanžéru až po temperování – každý krok je prováděn s důrazem na detail a kvalitu.

Hmotnost: 120 g

Rozměr čokolády: 123x180x5 mm

Baleno v dárkovém obalu.


HOŘKÁ ČOKOLÁDA 75%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i  čoko“ vůni.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí. 

Neobsahuje lecitin. Neobsahuje lepek. Neobsahuje konzervanty.

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. 

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla + guarany.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

Neobsahuje lecitin. Neobsahuje lepek. Neobsahuje konzervanty. Obsahuje alergen - mléko.


 O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení.      

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VÁNOČNÍ ČOKOLÁDY
Druh čokolády: mléčná, hořká
Hmotnost: 120 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

UPOZORNĚNÍ!

Platby BANKOVNÍM PŘEVODEM, přijaté na náš účet po 25.8., budou postupně zpracovávány až od 4.9. 2025.
Pokud na objednávku spěcháte, uhraďte prosím online přes GOPAY bránu nebo zvolte DOBÍRKU.

Děkujeme za pochopení.