Velká čokoláda "Pro štěstí" - perleťový obal, 120 g, Čokoládovna Troubelice

270 Kč / ks 241,10 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ručně vyrobená čokoláda s reliéfem čtyřlístku v perleťovém obalu.

Detailní informace

Varianta: mléčná 51%
Skladem
270 Kč / ks
241,10 Kč bez DPH
Varianta: bílá 40%
Skladem
270 Kč / ks
241,10 Kč bez DPH
Varianta: hořká 75%
Skladem
270 Kč / ks
241,10 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lahodná čokoláda s reliéfem čtyřlístku v krémovém perleťovém obalu s třpytivými odlesky - skvělý dárek ke každé příležitosti!

Čokoláda je ručně vyrobená z těch nejlepších ekvádorských kakaových bobů, dle našich vlastních receptur.

Jemnost a krásné aroma dodává čokoládě kakaové máslo, proto není zapotřebí do čokolád přidávat žádné ztužené tuky, lecitin, aroma apod.

Ke slazení všech výrobků používáme třtinovou šťávu Panelu.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Neobsahuje lepek.

Hmotnost: 120g

Rozměr čokolády: 123x180x5 mm


BÍLÁ ČOKOLÁDA 40% s reliéfem

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, kakaové boby. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen - mléko.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma. 

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51% s reliéfem

Složení: Kakaové boby, panela, sušené mléko, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen - mléko.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 75% s reliéfem

Složení: Kakaové boby, panela, kakaové máslo. Reliéf z bílé čokolády obsahuje mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 75 %. Obsahuje alergen - mléko.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem. Čokoláda je slazena panelou. 


O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Druh čokolády: bílá, mléčná, hořká
Hmotnost: 120 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: