V PŘEDVÁNOČNÍM OBDOBÍ PROSÍM POČÍTEJTE S DELŠÍ DOBOU DODÁNÍ ZÁSILEK (cca 1 týden). DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

Čokoláda hořká 83%, 45 g - EDICIÓN NUEVA

92 Kč / ks 80 Kč bez DPH
Skladem

Čokoláda hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 83%.

Tato čokoláda je hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. Výraznou chuť čokoládě dávají ekvádorské kakaové boby, které tvoří 83% podíl v této čokoládě.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu. 

U 83% hořké čokolády Vás překvapí snoubení hořké chuti s jemností, která se postupně rozvíjí.

Čokoláda je vhodná i pro vegany. 

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

 Energetická hodnota   2360 kJ (569 kcal)
 tuky   43,87 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   26,11 g
sacharidy   24,2 g
     z toho: cukry   16 g
vláknina 16,2 g
bílkoviny  11,27 g
sůl            0,059 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

 


 Dark Chocolate 83%

This chocolate has got a bitter taste with a little bit of a cocoa bean sour undertone. There is a 83% of Ecuadorian cocoa beans in this chocolate which gives it its specific strong taste.

Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice Panela. Cocoa share at least 83%. 

No lecithin added. Gluten-free.


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 


Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Hmotnost: 0.045 kg
Druh čokolády: hořká
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: