Novinka Efekt lupa
  • 1 z 5
 

Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g - EDICIÓN NUEVA

 

Ručně vyrobená bílá čokoláda se spirulinou.

Dostupnost Skladem
102 Kč / ks
89 Kč / ks bez DPH
   
Kód produktu 85027
Značka Čokoládovna Troubelice
Kategorie Čokolády
 
Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.
 

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina.

Naše bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády. Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu. Do bílé čokolády jsme přidali spirulinu z And, kterou dovážíme z Ekvádoru v té nejvyšší kvalitě. Spirulina z And je drobná sinice modrozelené barvy a z hlediska výživy je nejbohatší mikroorganismus na zemi. Kombinací bílé čokolády a spiruliny vznikla "zelená" čokoláda. Její lahodná chuť a zelenkavá barva si získala srdce spousty našich malých i velkých zákazníků. 

Bez lepku.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
 
Hmotnost: 45 g

 

bílá-se-spirulinou


White Chocolate 40% with Spirulina

Adding Spirulina to our 40% white chocolate, we have aimed to impress you by a very fine taste and a unique green colour of the bar. Spirulina is a blue-green algae, that we export from Ecuador. It is grown in ecological conditions without the use of any pesticides.

Ingredients: cocoa butter, milk powder, cane juice Panela, spirulina.

No lecithin added. Gluten-free.


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 

Hmotnost 0.045 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.