Čokoláda divočák - 45 g

Novinka
95 Kč / ks 84,80 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Čokoláda pro myslivce.

Detailní informace

Varianta: mléčná 51%
Skladem
95 Kč / ks
84,80 Kč bez DPH
Varianta: hořká 75%
Skladem
95 Kč / ks
84,80 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Čokoláda nejen pro vášnivé myslivce "Ty jsi ale divočák!".
 
Čokolády vyrábíme ručně z ekvádorských kakaových bobů a sladíme třtinovou šťávou panelou v Bio kvalitě. 
 
Můžete si vybrat ze dvou druhů čokolády:
 
Mléčná čokoláda 51%
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen: mléko.

Hořká čokoláda 75%
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45 g

Rozměr čokolády: 78x125x5 mm


O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt.

        HANA regionalni produkt - stahnutoOk_male_rgb_2014r_256_1

Doplňkové parametry

Kategorie: Tabulkové čokolády 45 g
Druh čokolády: bílá, mléčná, hořká
Hmotnost: 45 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: