• 1 z 2
 

Panela BIO - třtinová šťáva - pytel

12 hodnocení
 

Panela je ztuhlá sladká třtinová šťáva, která má bohatou škálu chutí a vůní. Používá se jako zdravější varianta slazení.

Dostupnost Skladem
2 788 Kč / ks
2 424 Kč / ks bez DPH
   
Kód produktu PB20
Výrobce Čokoládovna Troubelice
Kategorie GASTRO BALENÍ
 

Panela BIO - třtinová šťáva

PANELA se vyrábí z cukrové třtiny a je známá též pod názvy: chancaca, piloncillo, panocha, penuche, mascobado, azúcar de turbinado, jaggery, gur, rapadura, papelillo, raspadura, empanizao. 

Panela svým vzhledem trošku připomíná hnědý cukr nebo med. Nemá ovšem s rafinovaným cukrem ani medem nic společného. Je to sladká ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Na rozdíl od hnědého cukru má panela nesrovnatelně bohatší škálu chutí a hlavně vůní, podobně jako med. Bez použití chemických procesů (jako je např. rafinace) je výsledkem výživově bohatý produkt, který si na rozdíl od bílého cukru uchovává všechny důležité látky, které obsahuje cukrová třtina. 

! Panela obsahuje 5x více minerálních látek než hnědý cukr a 50x více minerálních látek než bílý cukr !

Balení: pytel 20 kg

Energetická tabulka:

energetická tabulka Panela
 

Něco málo z historie a geografie:

Panela je známá 8000 let a původně pochází z Indie. Kolem roku 1570 ji Španělé přivezli  na americký kontinent. Mezi největší producenty panely na světě  patří Indie, Pákistán, Indonésie, Austrálie a několik jihoamerických zemí. 

Ekvádor je výjimečná zóna pro pěstování řady produktů, ze kterých je možno vyrábět nekonečný počet alternativních potravin. To je  i případ panely,  která má v této zemi více než 80letou tradici výroby a  stále se zvyšuje její poptávka podle požadavků národní a mezinárodní populace konzumovat  100% přírodní a výživově bohaté produkty.

Námi nabízená panela se pěstuje na polích o malé rozloze v horských čistých oblastech, které mají optimální podmínky pro pěstování cukrové třtiny, což má velmi dobrý vliv na výrobu kvalitní panely na mezinárodní úrovni.

Panela je přirozená potrava, která nahrazuje rafinovaný cukr, obsahuje vysoké procento živin, minerálních látek, vitamínů a bílkovin. Výroba cukru se liší tím, že používá škodlivých chemických látek při rafinaci a tímto procesem se ztrácí minerální látky a vitamíny, které obsahuje cukrová třtina.

Existují záznamy ve starověkém lékařství, že panela čistí krev, zabraňuje revmatickým potížím, je velmi výživná a je cenným přírodním zdrojem energie.

V některých zemích bývá nazývána jako bio-cukr, protože je zdravá a 100% organická.

Nutriční složení:

Sacharóza je hlavní složkou panely, s obsahem mezi 75 a 85% hmotnosti (ve vysušeném stavu).  Dále v menší míře obsahuje glukózu a fruktózu.  Obsahuje ve značné míře vitamín A, některé vitamíny skupiny B,  vit.C, vit. D a vit. E. Z minerálních látek jsou nejvíce obsaženy vápník, železo, draslík, fosfor, hořčík, měď, zinek a mangan.

Vlastnosti a použití panely:

Jako sladidlo do různých nápojů, džusů, čajů, výluhů, čokolády, marmelád, sušenek, dezertů atd. Je to výborný zdroj energie při vyčerpání a zátěži.

Výroba:

Proces výroby panely začíná  odšťavněním nasekaných stébel cukrové třtiny. Džus, který vymačkají z třtinových lodyh, se nazývá guarapo. Sladká tekutina krásně a intenzivně voní . Odpařováním vody a čířením, kdy se přeléváním odstraňují pevné částice, se tak třtinová šťáva postupně mění v panelu hustou šťávu, která postupně tuhne do pevného stavu.  Poté se drtí (granuluje) a balí.

Země původu: EKVÁDOR

Hmotnost 20 kg

zpracování cukrové třtiny a výroba třtinové šťávy


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.