OMLOUVÁME SE ZA DOČASNÝ VÝPADEK PLATEBNÍ BRÁNY GOPAY.

Čokoláda s reliéfem NAROZENINY + ČÍSLO (VĚK), 240g

473 Kč / ks 422,30 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Narozeninová čokoláda s reliéfem v dárkové krabičce - originální sladký dárek!

POUZE VĚK NA ČOKOLÁDĚ!

Detailní informace

Varianta: mléčná 51%
Vyrobíme do týdne.
473 Kč / ks
422,30 Kč bez DPH
Varianta: bílá 40%
Vyrobíme do týdne.
473 Kč / ks
422,30 Kč bez DPH
Varianta: hořká 75%
Vyrobíme do týdne.
473 Kč / ks
422,30 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Narozeninová čokoláda s reliéfem, na kterou uvedeme VĚK - ČÍSLOVKU dle vašeho přání. 

Čokoláda je vyrobená ručně z těch nejlepších ekvádorských kakaových bobů, slazená třtinovou šťávou panelou.

Hmotnost: 240g
Rozměr čokolády: 123x180x10 mm
Baleno v dárkové krabičce.
 
 
 

narozeninová číslovka kolečko červené


BÍLÁ ČOKOLÁDA 40% s reliéfem

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, kakaové boby. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen - mléko.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma. 

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51% s reliéfem

Složení: Kakaové boby, panela, sušené mléko, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen - mléko.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 75% s reliéfem

Složení: Kakaové boby, panela, kakaové máslo. Reliéf z bílé čokolády obsahuje mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 75 %. Obsahuje alergen - mléko.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem. Čokoláda je slazena panelou. 


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Druh čokolády: bílá, mléčná, hořká
Hmotnost: 240 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Zakázková výroba

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: