Čokoládové srdce s višněmi v dřevěné kazetě, 200g
Související produkty
Detailní popis produktu
Čokoládové srdce sypané sušenými višněmi v krásné dárkové dřevěné kazetě s motivem "strom života".
Možnost gravírování krátkého vlastního textu na víko (za příplatek).
Kazeta obsahuje:
- 200g čokoládové srdce sypané sušenými višněmi
- 5g čokoládové kolečko s reliéfem "Pro Tebe"
Čokolády jsou baleny v průhledném PP sáčku.
Kazeta je ovázána růžovou nebo hnědou papírovou stuhou. Do poznámky u produktu můžete uvést, kterou barvu mašle preferujete. V opačném případě bude barva stuhy vybrána náhodně.
Možnost vlastní grafiky na víku:
Pokud si přejete vygravírovat krátký text na víko (cca 1-5 slov), zvolte variantu s vlastní grafikou a text zadejte do poznámky u produktu. Vlastní text je umístěn v pravém spodním rohu víka.
Při zakázkové výrobě je nutná platba předem na bankovní účet nebo online platební kartou.
Varianty:
- Mléčná čokoláda 51% s višněmi
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko, sušené višně minimálně 8%. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.
- Hořká čokoláda 75% s višněmi
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené višně minimálně 8%. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.
Hmotnost čokolády: 200g + 5g
Rozměr dřevěné kazety: 230x176x27 mm
- Bez lepku.
- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
- Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Tento produkt nenabízíme velkoobchodně.
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Vyrobeno v ČR.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČOKOLÁDY |
---|---|
Druh čokolády: | mléčná, hořká |
Hmotnost: | 200 g |
Vlastnosti: | Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Zakázková výroba |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.