• 1 z 2
 

Hořká čokoláda 100%, zlomky

85 hodnocení
 

Zlomky čokolády, které neprošly temperací, vhodné pro další zpracování nebo k přímé spotřebě.

od 124 Kč / ks
od 108 Kč / ks bez DPH
Výrobce Čokoládovna Troubelice
Kategorie Čokolády
Zvolte variantu
Kód produktu HCZ100100 Hmotnost: 100g Skladem 124 Kč / ks
   
Kód produktu HCZ100200 Hmotnost: 200g Skladem 240 Kč / ks
   
Kód produktu HCZ1001 Hmotnost: 1 kg Skladem 1 164 Kč / ks
   
 

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 100%, zlomky 

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota. Obsah kakaové sušiny 100%.

ČOKOLÁDA NEOBSAHUJE STOPY MLÉKA ANI OŘECHŮ.

Čokoláda není temperovaná, což je proces zahřívání a následně chlazení, proto není lesklá a křupavá (jako tabulková čokoláda) a proto také neobsahuje žádné "stopy", jelikož neprošla temperovacím strojem (ve kterém mohou zůstat stopy mléka).

Čokoláda je proto vhodná pro alergiky a nebo pro výrobce (cukráře) k dalšímu zpracování. 

V této čokoládě nejvýrazněji poznáte chuť ekvádorských kakaových bobů. Je typicky silné hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. 100% čokoláda není slazená, je vhodná pro milovníky pravé hořké chuti a pro diabetiky. Vychutnejte si opravdu jedinečnou pravou silnou chuť čokolády.

Často dostáváme dotazy, v čem se liší naše 100% čokoláda Gourmet od kakaové hmoty, kterou máme také v nabídce. Ve skutečnosti se liší pouze způsobem zpracování. Přestože je složení úplně stejné (pouze kakaové boby), tak již při prvním ochutnání zjistíte, ze chuť je uplně jiná. Kakaová hmota vzniká mletím kakaových bobů po velmi krátkou dobu, proto je struktura hrubší, chuť je velmi hořká, kyselá  a jsou v ni cítit rozmanité podtóny.  Ve 100% čokoládě  Gourmet jsou chutě jemnější,což je dáno právě délkou hnětení v melanžéru (50 až 70 hodin). Tato naše hořká čokoláda 100% - zlomky je již hnětená v melanžéru, takže chuť je jemná (stejně jako naše čokoláda 100% gourmet), ale tyto zlomky neprošly temperovacím procesem, proto nebudou tak krásně lesklé a křupavé jako 100% čokoláda gourmet, která prošla temperací.

Rekapitulace:

kakaová hmota - vzniká mletím kakaových bobů velmi krátkou dobu, proto je struktura hmoty hrubší, chuť je velmi hořká, kyselá.

hořká čokoláda 100% zlomky - hmota hnětena v melanžéru několik hodin, chuť je jemná

hořká čokoláda 100% gourmet - hmota hnětena v melanžéru několik hodin, poté temperování a nalévání do forem = tabulková čokoláda,  chuť je jemná.

Balení:

* 100 g
* 200 g

*1 kg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.