ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM - RECEPT BEZ LEPKU

Také milujete křehké ovocné koláče? 

Pokud ano, teď je ta správná chvíle upéct si švestkový koláč z bezlepkové mouky, který je krásně jemný, vláčný a jeho příprava vám zabere jen pár minut. Švestky můžete nahradit také meruňkami nebo jiným sezónním ovocem. 

švestkový koláč web

SUROVINY NA TĚSTO:

Postup:

Troubu předehřejte na 180° C.
Máslo nechte povolit a společně s panelou utřete do pěny. Přidejte vejce a spojte. V druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva nebo sodu, sůl a přidejte k máselné směsi. Vypracujte hladké těsto, které poté natlačte rukama do koláčové formy o průměru cca 27 cm.
 

TVAROHOVÁ NÁPLŇ:

Tvaroh s panelou, vejci a kakaovým práškem prošlehejte metličkou, nalejte na těsto a poklaďte švestkami řeznou stranou nahoru.

DROBENKA:

Studené máslo nakrájejte na kousky, přisypte mouku, panelu, skořici a rukama vypracujte sypkou drobenku. Posypte s ní švestky a dejte péct do trouby na 50-60 minut do zlatova. 

Nechte vychladnout a můžete podávat.

Přejeme dobrou chuť! :)