BYLINNÉ ČAJE Z EKVÁDORU

Ochutnejte bylinné čaje, které dovážíme z Ekvádoru. Mají příjemnou chuť a spoustu blahodárných účinků na lidský organismus.

ESENCIA DE ROSAS

Čaj z vonného muškátu, jehož listy voní po růží stolisté, bergamotu a dalších citrusových plodech. Pěstuje se zejména pro své „léčivé“ a hojivé účinky. Oproti nám známým pelargoniím, které jsou bohaté na květy, vyniká tento muškát svými drobnějšími růžovými květy a bohatě rostlými listy. Listy se používají čerstvé i sušené. Pro svou jemně omamnou vůni nachází své využití v kosmetice, aromaterapii, při výrobě parfémů a samozřejmě v kuchyni.

Ze sušených listů se připravuje čaj. Ten je v lidovém léčitelství známý pro své blahodárné účinky na lidské zdraví: jako kardiotonikum, při depresích a špatné náladě, na čištění cév a při regeneraci jater. Má protizánětlivé účinky, je vhodný před spaním na zklidnění. Při kašli a problémech s průduškami se doporučují inhalace. Zevně se používá na záněty kůže, ekzémy, akné, opary a revma.

Vyzkoušejte sílu a lahodnou chuť této bylinky.

esencia čaj

 

HIERBA LUISA

V naší čajové nabídce najdete také známou bylinku s vůní po citronu s českým názvem voňatka citronová. Můžete jí znát také pod názvem citronová tráva, lemongrass, vousatka citronová....

Čaj ze sušených listů je velmi oblíbený v různých koutech světa. U nás máte možnost ochutnat citronovou trávu z Ekvádoru, kde se hojně využívá v lidovém léčení pro své zdraví prospěšné účinky. Místní „léčitelé" věří, že Hierba Luisa pomáhá při migrénách, nachlazení, únavě, špatné náladě, vyčerpání, při problémech s trávením, žaludečních vředech a napomáhá také v boji s plísněmi. Čaj se dá použít i zevně na kůži. Hierbu Luisu můžete využít také při výrobě domácí kosmetiky.

Připravte si doma tento výborný bylinkový čaj.

IMG_7401

 

HORCHATA

Horchata je „zázračná“ směs bylin typická pro oblast Loja (provincie Ekvádoru). Byliny se do této směsi míchají v tajném poměru. Naše horchata obsahuje následující bylinky: pelargonii vonnou, laskavec rovníkový, bazalku pravou, voňatku citrónovou, pepřinec skořicový, meduňku lékařskou, verbenu citronovou a mátu peprnou.

Obyvatelé Lojy horchatu popíjejí během dne na dodání energie, zachování pevného zdraví a pohodové nálady. Horchata z Ekvádoru vás překvapí svou nádhernou svěží vůní a velmi lahodnou chutí. Čaj je možné dosladit panelou či medem a podávat s citronem. Pro osvěžení v horkých dnech doporučujeme nápoj vychladit a podávat s kousky ledu.

Vyzkoušejte čaj z této lahodné směsi bylin.

horchata

 

FLOR DE JAMAICA 

Ibišek pěstovaný v panenské přírodě Amazonie - to je FLOR DE JAMAICA. Ze sušených květů si doma můžete připravit sytě červený aromatický nápoj s lehce kyselkavou chutí, který obsahuje vitaminy A , C a minerální látky. Stimuluje činnost jater, ledvin a je protizánětlivý. Ibišek je pěstovaný v provincii Pastaza v Ekvádoru.

Ochutnejte ekvádorský ibišek.

ibišek ořez

 

MORINGA

Moringu olejodárnou nazývájí ekvádorští šamani "El árbol de la vida" (strom života). Je považována za rostlinu s nejvyšším obsahem živin na této planetě. Moringa z Ekvádoru je 100% organického původu. Ekvádor má díky své rovníkové poloze ty nejlepší podmínky pro její pěstování. Stále sluneční světlo a teplo jsou výhody, které zaručují vypěstování vysoce kvalitní moringy.

Pěstitel uvádí, že ekvádorská moringa obsahuje 46 antioxidantů, 36 protizánětlivých látek, 18 esenciálních aminokyselin, vitamíny A, B a C, minerální látky Ca, Fe a K a 96 živin.

Připravte si čaj z této výjimečné rostliny.

 moringa caj 1024