Novinka Efekt lupa
  • 1 z 15
 

Čokoláda hořká 75% limitovaná edice, 45 g, Čokoládovna Troubelice

1 hodnocení
 

Hořká čokoláda 75% balená v perleťové krabičce je vyrobená ze speciálních kakaových bobů.

Dostupnost Skladem
139 Kč / ks
121 Kč / ks bez DPH
   
Kód produktu CT75LE
Výrobce Čokoládovna Troubelice
Kategorie Tabulkové čokolády 45g
 

 

Čokoláda hořká 75%, limitovaná edice

Čokoládovna Troubelice

 

Hořká čokoláda 75% limitovaná edice je ručně vyrobená ze speciálních kakaových bobů z provincie Manabi, oblast Canales v Ekvádoru. Kakaovníky z této oblasti mají až 100 let. Díky tomu, že rostou společně s citrusovníky, pomerančovníky, mandarinovníky a s dalšími dřevinami, mají kakaové boby výjimečné aroma. Sklízí se ve velmi omezeném množství a nejsou používány žádné chemické postřiky a přihnojování.

Můžete si vychutnat jedinečnou, ručně vyrobenou čokoládu, která se hněte v melanžéru po dobu 76 hodin při teplotě 39 °C.

Zajímavost:

První návštěva Františka Bačíka st. v této oblasti a sjednání obchodu bylo uskutečněno asi dvě hodiny před jedním z největších zemětřesením (7,8) dne 16. 4.2016, které postihlo Ekvádor.

Čokoláda je balená v luxusní perleťové krabičce s gravírovanou manžetou.

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela Bio. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.


Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.


O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

 

Hmotnost 0.45 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.