Kakaový prášek natural 20/22, Čokoládovna Troubelice
Detailní popis produktu
TERMÍN NASKLADNĚNÍ ZATÍM NEJSME SCHOPNI SDĚLIT.
Kakaový prášek natural s obsahem 20-22% kakaového másla. Z jedinečných ekvádorských kakaových bobů - ekvádorské kakao.
Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma Je vyrobeno z NEPRAŽENÝCH ekvádorských kakaových bobů (odrůda Arriba Nacional) v RAW kvalitě. Obsahuje 20-22% kakaového másla. Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje.
Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek).
Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45% a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje cca 20 až 22 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek.
POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 st.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 1620 kJ (393 kcal) |
tuky | 20,3 g |
z toho: nasycené mastné kyseliny | 12,44 g |
sacharidy | 10,9 g |
z toho: cukry | 1,32 g |
vláknina | 39 g |
bílkoviny | 22,09 g |
sůl | 0,033 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakaový prášek |
---|---|
Vlastnosti: | Bez lepku |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.