Čokoláda hořká 75% s CHIA SEMÍNKY, 45 g, Čokoládovna Troubelice

78 Kč / ks 68 Kč bez DPH
Skladem

Spojení lahodné čokolády a křupavých chia semínek, které patří mezi tzv. superpotraviny. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Spojení lahodné čokolády a křupavých chia semínek, které patří mezi tzv. superpotraviny. 

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melanžéru a přidaným kakaovým máslem. Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu.

Chia semínka obsahují antioxidanty, vitamíny, minerální látky, vlákninu, aminokyseliny, bílkoviny a  velké množství omega-3 mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová). Mezi nejjednodušší recepty, jak využít „magickou sílu“ chia semínek je posypat jimi různé pokrmy… Tímto  postupem jsme se řídili i my v naší rodinné čokoládovně v Troubelicích. 

Každá čokoláda je vyrobená ručně a navíc i ručně posypána.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, chia semínka. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Na první ochutnání čokoláda velmi jemné chuti, která se postupně rozvíjí do hořké chuti. Tuto čokoládu ocení všichni milovníci hořkých čokolád.

Čokoláda je vhodná i pro vegany

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Hmotnost: 0.045 kg
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: