• 1 z 2
 

Čokoláda velikonoční medvěd, 45 g

 

Velikonoční čokoláda s medvídkem.

69 Kč / ks
60 Kč / ks bez DPH
Výrobce Čokoládovna Troubelice
Kategorie Velikonoce
Zvolte variantu
Kód produktu CM51VM Varianta: mléčná 51% Skladem 69 Kč / ks
   
Kód produktu CB40VM Varianta: bílá 40% Skladem 69 Kč / ks
   
Kód produktu CT75VM Varianta: hořká 75% Skladem 69 Kč / ks
   
Kód produktu CBS40VM Varianta: bílá 40% se spirulinou Skladem 69 Kč / ks
   
Kód produktu CM40VM Varianta: mléčná 40% Skladem 69 Kč / ks
   
 

Čokoláda velikonoční medvěd 45 g

Velikonoční čokoláda s medvědem. Dopřejte nejen svým dětem i na Velikonoce kvalitní čokoládu.

Vyberte si z několika druhů:

  • 40% bílá čokoláda
  • 40% bílá čokoláda se spirulinou
  • 40% mléčná čokoláda
  • 51% mléčná čokoláda
  • 75% hořká čokoláda

 

BÍLÁ ČOKOLÁDA 40 %

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma. 

BÍLÁ ČOKOLÁDA 40% SE SPIRULINOU 

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Nápad na tuto čokoládu přišel na svět v souvislosti s malými dětmi. Chtěli jsme vytvořit čokoládu, která zaujme dětskou dušičkou svým netradičním vzhledem. Několik let dovážíme do České republiky potravinový doplněk – Spirulinu z And, která má spoustu blahodárných účinků na lidský organismus, ale ta hlavní věc, která nás zaujala pro výrobu čokolády, je její zelená barvička. Vytvořili jsme kombinaci bílé čokolády a spiruliny a vznikla „zelená“ čokoláda. Výsledek překvapil i nás samotné. Nejen lahodná chuť s krásnou barvičkou jara, ale i spoustu spokojených zákazníků z řad nejmenších. Postupně se řady rozšířily i o nadšené maminky, tatínky, babičky, dědečky… Čokoládu se spirulinou jsme zařadili do naší nabídky, protože si získala srdce malých i velkých zákazníků. 

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 40%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 40%.

40% mléčná čokoláda byla vyrobena speciálně pro děti. Její velmi jemná a sladká chuť potěší chuťové buňky těch nejmladších a zároveň těch největších mlsných jazýčků.

Jemnost je dána několika desítkami hodin hnětení v melangéru a kombinací těch správných poměrů surovin. 

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kmbinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 75%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i  čoko“ vůni.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí. 


O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK!
Hmotnost: 45g

Vyrobeno v ČR.

  ořez bobík 300x300    
Našim čokoládám byl udělen certifikát  HANÁ regionální produkt.

        HANA regionalni produkt - stahnutoOk_male_rgb_2014r_256_1

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.