• 1 z 4
 

Čokoláda hořká 75% s CHIA SEMÍNKY, 45 g, Čokoládovna Troubelice

21 hodnocení
 

Spojení lahodné čokolády a křupavých chia semínek, které patří mezi tzv. superpotraviny. 

Dostupnost Skladem
73 Kč / ks
63 Kč / ks bez DPH
   
Kód produktu CTCH
Výrobce Čokoládovna Troubelice
Kategorie Čokolády
 

Čokoláda hořká 75% s CHIA SEMÍNKY, 45g 

Chia semínko patří mezi tzv. superpotraviny. Chia semínka obsahují antioxidanty, vitamíny, minerální látky, vlákninu, aminokyseliny, bílkoviny a  velké množství omega-3 mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová). Mezi nejjednodušší recepty, jak využít „magickou sílu“ chia semínek je posypat jimi různé pokrmy… Tímto  postupem jsme se řídili i my v naší rodinné čokoládovně v Troubelicích. 

Vybrané druhy čokolád jsme posypali chia semínky. Každá čokoláda je vyrobená ručně a navíc i ručně posypána.

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, chia semínka. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Na první ochutnání čokoláda velmi jemné chuti, která se postupně rozvíjí do hořké chuti. Tuto čokoládu ocení všichni milovníci hořkých čokolád.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

ořez bobík 300x300


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45g

Vyrobeno v ČR.

ořez bobík 300x300

    
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

HANA regionalni produkt - stahnuto    Ok_male_rgb_2014r_256_1

 

 

 

 

Hmotnost 0.045 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.