• 1 z 4
 

Čokoláda pro školáky, 45 g, Čokoládovna Troubelice

22 hodnocení
 

Ručně vyrobená čokoláda z Hané pro školáky.

69 Kč / ks
60 Kč / ks bez DPH
Výrobce Čokoládovna Troubelice
Kategorie Čokolády
Zvolte variantu
Kód produktu CM51S Varianta: mléčná 51% Skladem 69 Kč / ks
   
Kód produktu CB40S Varianta: bílá 40% Skladem 69 Kč / ks
   
Kód produktu CT75S Varianta: hořká 75% Skladem 69 Kč / ks
   
Kód produktu CBS40S Varianta: bílá 40% se spirulinou Skladem 69 Kč / ks
   
Kód produktu CM40S Varianta: mléčná 40% Skladem 69 Kč / ks
   
 

Čokoláda pro školáky, 45 g

Ideální jako dáreček pro děti jdoucí po prázdninách do školy, jako odměna za vysvědčení  nebo jen tak - na podporu myšlení! :)

Můžete si vybrat z 5 druhů námi vyráběných čokolád, čokoláda pro školáky má pouze jiný obal, jinak je stejná jako naše klasické čokolády :)

40% Bílá čokoláda 
Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela.

40% Bílá čokoláda se spirulinou
Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina.

40% Mléčná čokoláda
Složení:  kakaové boby, kak. hmota, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela Bio, sušené mléko.

51% Mléčná čokoláda
Složení:  kakaové boby, kak. hmota, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela Bio, sušené mléko.

75% Hořká čokoláda
Složení:  kakaové boby, kak. hmota, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela Bio.

ořez bobík 300x300


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK!
Hmotnost: 45g

Vyrobeno v ČR.

  ořez bobík 300x300    
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

        HANA regionalni produkt - stahnutoOk_male_rgb_2014r_256_1

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.