• 1 z 3
 

Čokoláda mléčná 51%, 45 g, Čokoládovna Troubelice

75 hodnocení
 

Mléčná čokoláda 51% jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. 

Dostupnost Skladem
69 Kč
60 Kč / ks bez DPH
   
Kód produktu CM51
Výrobce Čokoládovna Troubelice
Kategorie Čokolády
 

Mléčná čokoláda 51%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

ořez bobík 300x300

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

ZS 2014Ok_male_rgb_2014r_256_1


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45g

Vyrobeno v ČR.

ořez bobík 300x300

    
Našim čokoládám byl udělen certifikát "ČESKÝ VÝROBEK",  HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 HANA regionalni produkt - stahnuto   český výrobek bílý Ok_male_rgb_2014r_256_1

 

 

 

 

Hmotnost 0.045 kg
Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
KOMPLIMENT 12.11.2016 18:45
Chtěla bych Vám touto formou vzdát velký hold a dík za Vaši práci. Už nějakou dobu si kupuji Vaši čokoládu, ať už v tabulkách, tak i váženou ve zlomcích, a to jak hořkou, tak i mléčnou. A musím říct, že jste tím nejzdárnějším příkladem rčení "v jednoduchosti je krása", které bych parafrázovala na "v jednoduchosti je ta nejvyšší kvalita", tedy co se Vaší čokolády týče. Jsem velký čokomil a za celý život už jsem se najedla nějaké té čokolády v různých podobách od konvenčních (našich i cizích značek) po ty alternativní (opět našich i cizích značek), ale Vaše troubelická je opravdu bezkonkurenční. Jsem také moc ráda, že ji mohu nakupovat formou "bez obalu". Moc ráda si ji mixuji s mandlemi natural, lískovými ořechy a zázvorem ve třtinovém cukru a takto si vlastně dělám "svou domácí troubelickou studentskou pečeť". :-) Přeji Vám ve Vašem dalším činění mnoho zdaru.
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.